Lacerta Bibliotheek

De Stichting Bibliotheek Lacerta beheert de Lacerta-bibliotheek. De Lacerta-bibliotheek staat ten dienste van de leden van de Nederlandse Vereniging voor Herpetologie en Terrariumkunde.
De bibliotheek omvat een grote collectie tijdschriften en boeken op de gebieden van de terrariumkunde en de herpetologie.

De collectie tijdschriften omvat zowel moderne tijdschriften als oude tijdschriften die inmiddels niet meer worden uitgegeven. Ook de boekencollectie varieert van werken uit de negentiende eeuw tot de modernste boeken.

Nieuwe boeken worden geregeld aan de collectie toegevoegd.

De Lacerta-bibliotheek is toegankelijk voor de leden van de Nederlandse Vereniging voor Herpetologie en Terrariumkunde. De bibliotheek is gevestigd in de Universiteitsbibliotheek De Uithof van de Universiteit Utrecht.

De Universiteitsbibliotheek De Uithof bevindt op de Heidelberglaan 3, 3508 TC, te Utrecht (De Uithof). Zaken als openingstijden, telefonische bereikbaarheid, plattegrond van de bibliotheek en routebeschrijving zijn te vinden via de webpagina.

  • Leden van Lacerta krijgen een gratis lenerspas die geldig is voor alle bibliotheken van de Universiteit Utrecht.
  • Lacerta-leden kunnen boeken en ingebonden tijdschriften voor een periode van vier weken lenen uit de Lacerta-bibliotheek.
  • Op bovengenoemde webpagina kan nadere informatie worden gevonden over lenen en kopiëren, via “bibliotheek van a tot z”.