Xenopus 12 mei 2017

Martin Weijters over Mantella

Zoals al eerder gecommuniceerd zal de mei-bijeenkomst verzet worden van 05-05-2017 naar 12-05-2017, dit in verband met de viering van bevrijdingsdag.

Wat kunt u deze avond verwachten:
 
Martin Weijters
Vrijdag 12 mei is de eer mij toegevallen om een lezing te mogen komen geven bij jullie mooie vereniging. Op die avond zou ik het graag willen hebben over een kikkersoort die tegenwoordig niet veel meer wordt gehouden in de hobby. Namelijk de mooie soorten van het genus Mantella uit Madagaskar. Een aantal jaren geleden ben ik overgestapt van de gifkikkers naar de mantella’s en mijn ervaringen met deze kikkertjes zou ik graag willen delen met jullie. Het zal een interactieve avond worden aangezien ik ook nog niet alles uitgeplozen heb om goed te kunnen kweken met deze dieren. De ervaring die ik opgedaan heb met het kweken van een bepaald soort Mantella zal ik uitgebreid delen met jullie maar tips en tricks wat betreft de andere soorten zijn zeker welkom.
Ik hoop dat we met z’n allen een leuke verenigingsavond zullen hebben. Tot 12 mei!
 

Het belooft dus weer een interessante avond te worden met een vrij onbekend kikkergenus in de hoofdrol. Op vrijdag 02-06-2017 hebben we voor het eerst in de Xenopus-geschiedenis een dubbele lezing met als doel nog meer diversiteit en afwisseling in het lezingenprogramma te bewerkstelligen. Op deze avond zullen zowel George van Kwawegen als Gerard v.d. Berghe een lezing verzorgen. De te behandelen onderwerpen zijn respectievelijk "Mijn paludarium" en "Mijn koudbloedigen in gevangenschap."

Uitgebreidere informatie betreffende deze avond ontvangt u eind mei. 

Vriendelijke groeten en graag tot ziens op 12 mei a.s.  in de Oliemeulen, aanvang 20:00 uur .

Reitse Hoevenstraat 30
5042 EH Tilburg.
 
Het Xenopus-team