MEC Nieuwegein 20 April 2018 20:00 Lezing Maleisië en Thailand.

Land van vliegende slangen, neusapen, Dajaks en de Kinabalu

Tijdens een tweetal reizen zal de schitterende natuur van Maleisië en Thailand worden getoond. In Maleisië is zowel het westelijk deel bezocht (gelegen op het schiereiland), als ook het oostelijk deel (Borneo). Er zijn vele nationale parken bezocht, zoals Taman Negara, Gunung Mulu en Kinabalu National park. Ook zal aandacht worden besteed aan de oorspronkelijke bevolking, de Dajaks en hun levenswijze in de zgn. longhouses. Ook kunnen we onze ogen niet sluiten voor de gigantische houtkap op Borneo. Gelukkig zien we ook prachtige plantengroei, reuzenkevers, de merkwaardige Trilobietkever, kikkers die slijm afscheiden welke op lijm lijkt, vliegende slangen (Chrysopelea) en gifslangen zoals een aantal soorten bamboe-adders.

In Thailand zullen opnames worden getoond die in een drietal nationale parken zijn gemaakt: Khao Yai, Khao Lak en Khao Sok (de laatste twee in het zuiden van het land). Hier zullen we tijdens de regentijd vele soorten kikkers vinden, maar ook de Tokeh, miljoenen vleermuizen tijdens het uitvliegen en het vliegend draakje.

Daar de reizen zijn gemaakt vóór het digitale fotografietijdperk, zullen de beelden met de oude vertrouwde dia’s worden vertoond.